På besøk hos vinner av forskningsprisen

Etter tildelingen av Lab Norges forskningspris på Lab 14 har vi hatt en stående invitasjon til å besøke instituttet til forsker Cinzia Progida, som var prismottaker. Styreleder Jon Terje Heimdal og sekretariatsleder Tore Flaatrud besøkte instituttet ved UiO nylig og fikk en mer detaljert innføring i forskningen Progida og hennes gruppe gjennomfører.

På besøk hos vinner av forskningsprisen

 

De studerer det indre livet i celler, hvordan de virker og hvordan de kan påvirke egenskaper i cellene til f. eks. å bevege seg fortere, det er viktig i immunterapi ved kreftbehandling. Gjennom kraftige mikroskoper forstørres cellene opp slik at de enkelte komponenter kommer til syne.

Ved å la cellene vokse i ulike former, kan de undersøke komponentenes ulike egenskaper og tilsvarende gjennom bruk av farger. Dette er forskning i verdensklasse og det internasjonale samarbeidet er sentralt, blant annet med Institut Curie i Paris.

Vi er glade for å se at forskingsprisen kan bidra til å stimulere en ung forsker som arbeider med viktig forskning. Bildet: Forsker Cinzia Progida (til v:) ogJon Terje Heimdal. Pa skjermen forstørret bilde av en kreftcelle.